
Proč se klepou řízky. Chemie v kuchyni
MIKEŠ VLADIMÍR
Není skladem
Cena s DPH
268
Kč
(Běžně 298 Kč)
- vázaná
- Rok vydání
- 2023
- Nakladatelství
- Dokořán
- ISBN
- 978-80-7675-086-9
- EAN
- 9788076750869
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí - od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným "éčka"), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.
Související
-
Academia
Důsledky éry velkého bombardování pro chemickou a prebiotickou evoluci raného Marsu a Země
Běžně
260 Kč208 KčSkladem