MENU

ZAVŘÍT

Zobrazit kategorie e-shopuZavřít kategorie e-shopu

Lahoda. Evoluce lidských chutí

DUNN ROB, SANCHEZOVÁ MONICA

Skladem

Cena s DPH 359
(Běžně 399 Kč)
  • Brožovaná
Vložit do košíku
Rok vydání
2022
Nakladatelství
Host
ISBN
978-80-275-1145-7
EAN
9788027511457
Čtivá historie chuti a čichu. Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Autoři nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte mimo jiné, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané. Poznatky z nejnovějších vědeckých výzkumů provedených u primátů i lidí se v knize prolínají s příběhy z kulinářských cest a přinášejí zevrubnou historii chutí. Prozkoumejte dějiny chutí, které ovlivnily vývoj člověka.

Nenašli jste všechny informace?
Zeptejte se nás

Související