
Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
BERANOVÁ MAGDALENA
Není skladem
Cena s DPH
208Kč
(Běžně 260 Kč)
- 359 stran
- 140 × 205 mm
- Rok vydání
- 2005
- Nakladatelství
- Academia
- ISBN
- 80-200-1340-7
- EAN
- 9788020013408
Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu.
Související
-
Historický ústav AV ČR,v.v.i.
Kommunikation zwischen Kloster und Welt in Spätmittelalter und Früher Neuzeit
Běžně
260 Kč234 KčSkladem