MENU

ZAVŘÍT

 

Zobrazit kategorie e-shopuZavřít kategorie e-shopu
Nejen zelenina

Nejen zelenina

JISKRA MARTIN

Není skladem

Cena s DPH 251
(Běžně 279 Kč)
  • 128 stran
  • 215 × 305 mm

Upozornit při naskladnění
Nechte nám e-mail a my vám pošleme zprávu, až bude kniha skladem.

Děkujeme. Jak se kniha znovu objeví, budeme vás informovat.

Rok vydání
2006
Nakladatelství
Ikar
ISBN
80-249-0674-0
EAN
9788024906744
Nejen zelenina53 receptů, které obsahují postupně jarní, letní, podzimní a zimní zeleninu či ovoce. Všechny použité suroviny jsou běžně k dostání. Připravit si můžete krémové polévky, zeleninové předkrmy, hlavní jídla nejen zeleninová, ale i masová a konečně i sladké dezerty. A protože jíme nejen ústy, ale také očima, věnoval autor zvláštní pozornost prezentaci jídla na talíři. To pro vaši inspiraci, aby se podávání jídla u vás doma stalo nezapomenutelným zážitkem. K jídlu je důležitý také nápoj. Sommelier Dušan Piederman se ve vínech vyzná a k zeleninovým pokrmům vybral harmonicky ladící chutě ověřených vín. Při přípravě hostiny tedy rozhodně věnujte čas nákupu doporučených vín, která udělají neopakovatelnou tečku za pohoštěním. Přestože je v současné době v obchodech po celý rok široký výběr ovoce i zeleniny bez ohledu na jejich sezonu, připravil autor řazení podle ročních období. Základním hlediskem byl fakt, v jakém období je jedna z hlavních surovin použitých v receptu na svém přirozeném vrcholu, je připravena na distribuci k zákazníkům a je také finančně výhodná. Vyberte si např.:JaroPlněné kuřecí stehýnko v bramborovém hnízdečku na smetanovém rizotu, chřestové ragú s červenou řepou a slzičky kari olejeČokoládový dortík s vůní červené řepy a meruňkovým sorbetem Kedlubnové pyré s jablečným salátem, fenyklovou omáčkou a hořčicovým octemNákyp z modrého sýra na fíkovém korpusu s teplou šťávou z hroznového vínaOchucené oleje - domácí výroba LétoSmažené rýžové noky s hermelínem na lůžku míchaných čerstvých salátů s tomatovým dresinkem Chlazená okurková polévka s melounem a jablečnou slámouJemný závin s listovým špenátem a pravými hřiby Kuřecí ragú zapečené v broskvi s modrým sýrem, míchaný salát z čerstvých zelených listůPodzimŘez lososa v protkaném kabátku ze dvou druhů zeleniny, tmavá omáčka z černých oliv a ragú z hlívy ústřičnéBrambora plněná smetanovými bramborami se sýrem a liškamiKukuřičné lívance a hráškové lusky s jablečným džusemKřehká nádivka ze žluté dýně, pečené jehněčí kotletky, máslové kaštany a omáčka z teplých brusinekHoubový nákyp, celerový vývar s vůní kmínu a smažený česnek ZimaMrkvový knedlík s kedlubnovým zelím, pečené bažantí stehno plněné borůvkami a přelité tmavou omáčkouŘez tuňáka, podušená čekanka s mandlovým krémem a opečený citronPórková krémová polévka se smetanou, tvarohové hrudky s tomaty a naklíčeným lnem Kornoutky kukuřičných listů plněné masovou směsí s klínkem máslové kukuřice

Nenašli jste všechny informace?
Zeptejte se nás

Související