Souhlas se zpracováním osobních údajů společnosti Academia

Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas.

MENU

ZAVŘÍT

Zobrazit kategorie e-shopuZavřít kategorie e-shopu
Cukrovarnický průmysl jako opomíjený aktér mezinárodního obchodu v meziválečném období

Cukrovarnický průmysl jako opomíjený aktér mezinárodního obchodu v meziválečném období

DRÁBEK JAKUB, TÓTH ANDREJ, SKŘIVAN ALEŠ (EDS.)

Skladem

Cena s DPH 270
(Běžně 300 Kč)
  • Vázaná
  • 280 stran
Rok vydání
2018
Nakladatelství
Halama
ISBN
978-80-87082-37-9
EAN
9788087082379
Pravděpodobně málokdo by předpokládal, že se v první Československé republice v polovině dvacátých let vyprodukovalo až 18,5 % (!) celosvětové produkce surového řepného cukru. Kolektivní monografie skupiny autorů z Katedry hospodářských dějin Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze si klade za cíl připomenout významnou tradici výroby „bílého zlata“ v Československu, resp. v regionu střední Evropy, kde se cukrovarnictví v průběhu druhé poloviny 19. století etablovalo v jedno z nejvýznamnějších odvětví potravinářského průmyslu. Po rozpadu Rakousko-Uherska cukrovarnictví zajišťovalo pro nově zformovaný československý stát vysoké příjmy pro státní pokladnu, díky čemuž dopomohlo k rychlejší ekonomické stabilizaci nově budované národní ekonomiky mladé republiky.

Nenašli jste všechny informace?
Zeptejte se nás

Související